Povodom “Svjetskog dana izbjeglica”, UNHCR dijeli stavove ključnih aktera u BiH

Povodom "Svjetskog dana izbjeglica", UNHCR dijeli stavove ključnih aktera u BiH Read more »

Stambeno zbrinjavanje bivših korisnika stanova u društvenom vlasništvu na i izvan područja posebne državne skrbi Republike Hrvatske

V  A  Ž  N  O Rok za podnošenje zahtjeva za stambeno zbrinjavanje IZVAN PPDS-a je produžen i traje do 30.4.2012. godine. Read more »

Odluka Vlade RH o stambenom zbrinjavanju povratnika u RH, bivših nosilaca stanarskog prava izvan područja posebne državne skrbi

Vlada Republike Hrvatske je 03.03.2011. godine donijela Odluku o stambenom zbrinjavanju povratnika u RH – bivših nosilaca stanarskog prava izvan područja posebne državne skrbi. Read more »

Prvi radni sastanak u nastavku projekta “Razvoj mreže civilnog društva u regionu Zapadnog Balkana” 16.- 18. mart 2011. godine

Prvi radni sastanak u nastavku projekta "Razvoj mreže civilnog društva u regionu Zapadnog Balkana" održan je od 16. do 18. marta 2011. u Ečkoj u organizaciji misije OEBS-au Srbiji. Read more »

INFORMACIJA O ANKETI O POTREBAMA BIVŠIH NOSILACA STANARSKOG PRAVA IZ REPUBLIKE HRVATSKE

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske sprovodi anketu o potrebama bivših nosilaca stanarskog prava iz Republike Hrvatske, koji borave u Bosni i Hercegovini.ticle Read more »

Uskoro novi rok za podnošenje zahtijeva za stambeno zbrinjavanje izvan područja posebne državne skrbi u R.Hrvatskoj

Planirana donatorska konferencija država u regionu, koja će se održati u Begradu u šestom mjesecu 2011. godine, trebalo bi da donese rješenje problema izbjeglica iz RH, koji su nekad... Read more »