Izbjeglice iz Hrvatske

INFORMACIJA O ANKETI O POTREBAMA BIVŠIH NOSILACA STANARSKOG PRAVA IZ REPUBLIKE HRVATSKE

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske sprovodi anketu o potrebama bivših nosilaca stanarskog prava iz Republike Hrvatske, koji borave u Bosni i Hercegovini.

U Republici Srbiji, ovakvu anketu, pod nazivom «Pregled položaja i potreba bivših nosilaca stanarskog prava iz Hrvatske koji borave u Republici Srbiji» sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), u saradnji sa nevladinom organizacijom ”Komitet za pomoć i zaštitu”. ”Komitet za pomoć i zaštitu”» je tokom 2001. i 2002. već sproveo evidentiranje bivših nosilaca stanarskih prava iz Republike Hrvatske, kada je evidentiran i izvjestan broj lica koji su boravili u Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske želi da ažurira i dopuni podatke za sve bivše nositelje stanarskog prava u Hrvatskoj koja se nalaze na teritoriji Bosne i Hercegovine, kao i da omogući svim onima koji se ranije nisu prijavili da se ovom prilikom registruju, bez obzira na to kakav je njihov formalni status u ovom trenutku.

Molimo Vas da popunite obrazac koji je sastavljen za potrebe ankete.Read More »INFORMACIJA O ANKETI O POTREBAMA BIVŠIH NOSILACA STANARSKOG PRAVA IZ REPUBLIKE HRVATSKE

Uskoro novi rok za podnošenje zahtijeva za stambeno zbrinjavanje izvan područja posebne državne skrbi u R.Hrvatskoj

Informacija za bivše nosioce stanarskog prava, izbjeglice iz Republike Hrvatske

Planirana donatorska konferencija država u regionu, koja će se održati u Begradu u šestom mjesecu 2011. godine, trebalo bi da donese rješenje problema izbjeglica iz RH, koji su nekad bili nosioci stanarskog prava, a nalaze se izvan područja posebne državne skrbi.Read More »Uskoro novi rok za podnošenje zahtijeva za stambeno zbrinjavanje izvan područja posebne državne skrbi u R.Hrvatskoj