Poziv vlastima da poštuju obaveze iz Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama

Udruženje "Vaša prava Bosne i Hercegovine" uputilo je službeni dopis predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kojim se nadležni pozivaju da poštuju obaveze iz Evropske konvencije o ljudskim pravima... Read more »

Objavljivanje imena osoba u izolaciji uzrokovat će više štete od koristi

Sarajevo, 23.3.2020. godine  Saopštenje: Objavljivanje imena osoba u izolaciji uzrokovat će više štete od koristi Inicijativa za monitoring evropskih integracija Bosne i Hercegovine osuđuje naredbu Štaba civilne zaštite Kantona... Read more »

Obavijest o policijskom satu

U svjetlu novih slučajeva i hitnosti da zaustave širenje COVID-19, vlasti BiH odlučile su primijeniti policijski sat za one koji žive i borave u zemlji počevši od Sutrdana (2.03.0320.)... Read more »

Povjerenik Vijeća Europe za ljudska prava poziva vlasti BiH da unaprijede pomoć tražiocima azila i migrantima

(English) In a letter addressed to the Ministers for Human Rights and Refugees and for Security of Bosnia and Herzegovina published today, Commissioner Mijatović urges the authorities to spare... Read more »

Zajedničko saopštenje nevladinih organizacija o zaštiti izbeglica uoči Samita EU-Zapadni Balkan

(English) On Thursday 17 May, EU Heads of State are meeting their counterparts from the Western Balkans (Albania, Bosnia and Herzegovina, Serbia, Montenegro, the former Yugoslav Republic of Macedonia... Read more »

Radio Slobodna Evropa: Specijalna emisija: Migranti i izbjeglice koji dolaze u BiH

U specijalnom izdanju Tv Libertija razgovarano o sve većem broju migranata i izbjeglica koji dolaze u BiH. O tome da li je BiH spremna odgovoriti na ovaj izazov, kakvi... Read more »