Nasilje nije privatna stvar

Na nasilje u partnerskim vezama se obično gleda kao na privatnu stvar i mnogi su mišljenja da se ne treba „miješati“ u odnos dvije osobe i kada on eskalira grubim fizičkim zlostavljanjem.

Polovinom prošle godine portal Moj grad je objavio članak “Budući kriminalista” polomio vilicu djevojci u kafiću u kojem je objavljeno kako je pijani mladić, student druge godine kriminalistike, staklenom čašom bivšoj djevojci polomio vilicu. Da su gosti kafića ili konobar reagovali na vrijeme djevojka je mogla proći bez ove teške povrede. U članku je navedeno: „Kako nam je ispričala žrtva, bivši mladić je šamarao pred gostima i konobarom kojeg poznaje, a da niko nije ni “prstom mrdnuo”. Nakon toga se kaže sakrila u toalet i pozvala policiju. Dok je čekala dolazak policije, priča nam, da su je gosti kafića “nagovarali” da izađe iz toaleta, da joj “neće ništa”. U međuvremenu, kaže pozvala je policijska patrola i najavila svoj dolazak, što je ohrabrilo da izađe iz toaleta. U momentu kada je izlazila iz lokala, Rajković je “zgrabio veliku čašu i pogodio je u glavu”.“

Nasilje nije privatna stvar i uvijek ga treba prijaviti, posebno u slučajevima kada se radi o grubom fizičkom nasilju. Nikada ne znamo kada se nasilje može desiti nama ili nama bliskim osobama i zbog toga nasilnicima moramo poslati poruku da će svaki put kada počine nasilje za isto biti prijavljeni i odgovarati jer nema opravdanja za nasilje.

Link: https://blmojgrad.com/buduci-kriminalista-polomio-vilicu-djevojci-u-kaficu/