Neophodna je kontinuirana edukacija profesionalaca na temu nasilja nad ženama

Nasilje nad ženama se svakodnevno dešava a u posljednje vrijeme su sve učestaliji pokušaji ubistva ili ubistva žena od strane njihovih partnera. Zbog straha, stida i cijelog niza drugih... Read more »

Seksualni napadi na djevojčice sve učestaliji

Seksualno nasilje je usmjereno na fizički, psihički i moralni integritet ličnosti. Seksualnim nasiljem se zadire u tjelesni integritet u seksualnoj sferi, dijelu najveće privatnosti osobe, što dovodi do toga... Read more »

Psihološko nasilje je najzastupljenijih oblika nasilja koji žene trpe

Portal Radiosarajevo je objavio vijest Uhapšen nakon što je iz kuće istjerao suprugu i maloljetnu djecu u kojoj je objavljeno: „Policija iz Bosanskog Broda uhapsila je muškarca čiji su... Read more »

Ekonomsko nasilje  

Preko 90% vijesti koje se odnose na nasilje nad ženama i porodično nasilje, objavljenih u  medijima, govore o slučajevima fizičkog nasilja, pokušaju ubistva i ubistvu. Mali broj objava se... Read more »

Incest se ne dešava tamo negdje, najgori vid seksualnog zlostavljanja djece se dešava u BiH

Kada se pomene incest obično je prva reakcija da se to dešava negdje drugo i da „toga“ nema kod nas. Nažalost, stvarnost je drugačija, incest se dešava i kod... Read more »

Nasilje nije privatna stvar

Na nasilje u partnerskim vezama se obično gleda kao na privatnu stvar i mnogi su mišljenja da se ne treba „miješati“ u odnos dvije osobe i kada on eskalira... Read more »