Foto natječaj za Međunarodni dan Roma

Povodom Međunarodnog dana Roma, Vaša Prava BiH I UNHCR ipodsjećaju vlasti na problem socijalne ugroženosti i marginalizacije Roma, te žele podstaći vlasti da ulože dodatne napore u cilju prevencije... Read more »

Savjet Europe u suradnji sa OSCE ODIHR organizirao je dvodnevnu regionalnu radionicu o slučajevima Trgovine ljudima u Južnoj Europi.

Savjet Europe u suradnji sa OSCE ODIHR organizirao je dvodnevnu regionalnu radionicu o slučajevima Trgovine ljudima u Južnoj Europi. Read more »

Pravna pomoć za RVI Enesa Delalića

Mostarac Enes Delalić (57), koji je među svojim sugrađanima znan kao istinski patriota i neustrašivi borac, a zbog svog svjedočenja u Haškom tribunalu, suočio se sa problemom kada mu... Read more »

Seminar na temu zaštite ženskih ljudskih prava u Bosni i Herzegovini

Udruženje »Vaša prava Bosne i Hercegovine« ima čast da vas pozove na seminar na temu zaštite ženskih ljudskih prava u Bosni i Herzegovini, koji će se odžati u Sarajevu,... Read more »

Committed to make human rights effective -December 10, 2013 -Human Rights Day

Today we are honoring Human Rights Day. Unusually for some, but for us in Vasa prava BiH and our beneficiaries it is just another day of legal struggle to... Read more »

Univerzalni dan djeteta je 20. novembar 2013. godine.

Pravna definicija djeteta se, općenito, odnosi na maloljetnika, tj. osobu mlađu od zakonski određene dobi za sticanje punoljetnosti. “Dijete” može takođe opisivati odnos osobe, sina ili kćerke bili koje... Read more »