Povjerenik Vijeća Europe za ljudska prava poziva vlasti BiH da unaprijede pomoć tražiocima azila i migrantima

(English) In a letter addressed to the Ministers for Human Rights and Refugees and for Security of Bosnia and Herzegovina published today, Commissioner Mijatović urges the authorities to spare... Read more »

Zajedničko saopštenje nevladinih organizacija o zaštiti izbeglica uoči Samita EU-Zapadni Balkan

(English) On Thursday 17 May, EU Heads of State are meeting their counterparts from the Western Balkans (Albania, Bosnia and Herzegovina, Serbia, Montenegro, the former Yugoslav Republic of Macedonia... Read more »

Zemljišne knjige za katastarske općine NIŠIĆI, LJUBINA, KADARIĆI, ELEŠEHOVIĆI u Općini Ilijaš i SARAJEVO VII u Općini Centar Sarajevo

Oglas o najavi uspostave i zamjene zemljišne knjige za katastarske općine NIŠIĆI, LJUBINA, KADARIĆI, ELEŠEHOVIĆI u Općini Ilijaš i SARAJEVO VII u Općini Centar Sarajevo u nadležnosti Općinskog suda... Read more »

Radio Slobodna Evropa: Specijalna emisija: Migranti i izbjeglice koji dolaze u BiH

U specijalnom izdanju Tv Libertija razgovarano o sve većem broju migranata i izbjeglica koji dolaze u BiH. O tome da li je BiH spremna odgovoriti na ovaj izazov, kakvi... Read more »

Osigurana 2,8 miliona KM za elektrifikaciju i infrastrukturu povratničkih naselja

Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH je na današnjoj sjednici izvršila izbor infrastrukturnih i projekata elektrifikacije stambenih jedinica na prostorima na kojima žive raseljene osobe i povratnici ukupne... Read more »

Općina Maglaj-Projekat CEB 2 15 stambenih jedinica za stanovnike kolektivnog centara

Općina Maglaj je na svojoj web stranici objavila članak o projektu CEB 2  kojeg implementira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine putem nadležnih entitetskih ministarstava, organa... Read more »